kuhinja po meri

Kuhinja po meri vašeg prostora

Nova arhitektonska i estetska rešenja zahtevaju veći obim dinamike i prilagođavanja svim tipovima stambenog prostora. Kuhinja je centar svakog doma, mesto porodičnog okupljanja, tačka sa koje kruže različiti mirisi, toplina i pozitivna energija. Ona pre svega treba da bude funkcionalna i praktična, što zavisi od materijala, izbora i razmeštaja elemenata, do toga da je sve pristupačno i nadohvat ruke. U odnosu na ostatak enterijera, ali i stil života porodice ili pojedinca, izrada kuhinjskih elemenata po meri, pruža mogućnost praktičnog i promišljenog iskorišćavanja prostora. Narudžbina kuhinje po meri najveće opravdanje ima u nestandardnim stanovima kao što su adaptirana potkrovlja, prostorije sa niskom ili veoma visokim tavanicom, ili ukoliko izbor na tržistu ne zadovoljava zahteve naručioca po pitanju cene i kvaliteta. Najveće prednosti kuhinja po meri/porudžbini su: autentičnost originalnost kvalitet materijala i izrade optimalna iskorišćenost prostora prilagođena funkcionalnost kuhinje-po-meri-1a Dobro osmišljena kuhinja treba da ispuni više zahteva, od onih za pripremanje hrane, smeštaja svih kuhinjskih uređaja, do stvaranja dovoljno prostora za odlaganje posuđa. Ako očekujete najbolju kombinaciju kvaliteta i estetskog doživljaja, proizvodnja kuhinjskih elemenata po meri je proces koji zahteva angažovanje tima stručnjaka – arhitekata, dizajnera i vrhunskih majstora sa dugogodisnjim iskustvom. Odabir ovakvog tima uticaće na funkcionalan dizajn, kavalitetnu proizvodnju i kontrolu kvaliteta gotovih elemenata. Klijent je u mogućnosti da sam bira materijale, boje i okov za izradu.  

Moderan dizajn ili rustični šarm?

kuhinje-po-meri-2 Kombinacije punog drveta (hrasta, bukve, trešnje, oraha, mahagonija, tikovine, čamovine), medijapana, furnira, oplemenjene iverice, vodenih i poliuretanskih lakova, pružaju  veliki broj mogućnosti u dizajniranju i izradi po želji i meri, od klasičnih pa do najmodernijih linija.  

Velika mogućnost izbora

Širok izbor materijala i boja, vrhunski kvalitet, ekskluzivnost i moderan dizajn samo su neke od karakteristika. Dizajneri će Vam dati najbolji savet od kog materijala je najbolje da bude korpus same kuhinje, bilo da se ona radi od drvenog masiva, furniranog ili farbanog medijapana, ili univera.

10 kreativnih ideja

  U kuhinji je važno da u potpunosti iskoristite prostor i napravite sebi komotan i funkcionalan boravak u njoj. Kada pravite elemente po meri, možete se igrati materijalima i bojama, ali i gledati kako da izvučete maksimalnu funkcionalnost iz prostora kojim raspolažete, pogotovo ako Vam je kuhinja mala.
  • Strateški postavljene police, dobro osvjetljenje i keramička ploča za kuvanje stvaraju iluziju prostora.
  • Rasklopivi stolovi za ručavanje lako se sklanjaju i postavljaju, prema potrebi.
  • Mali šank može da zameni sto.
  • Razne praktične šipke i police mogu se postaviti na slobodan kuhinjski zid.
  • Otvorene police učiniće da kuhinja izgleda prostrano, a ujedno će tegle i posuđe biti mnogo pristupačnije.
  • Kombinovanje različitih boja i tekstura uneće dinamiku u kuhinju i učiniti je naizgled većom.
  • Koristite kuke, stalke i slična pomagala za čuvanje posuđa.
  • Najbolji raspored kuhinjskih elemenata je obliku slova U i L, dok je ravna kuhinja na dugom zidu, nefunkcionalnoo rešenje.
  • Uglove je najbolje iskoristiti postavljenjem ugaonih elemenata u cilju optimalnog iskorišćavanja prostora.
  • Na poleđinu vrata kuhinjskih elemenata instalirajte nosače, šipke, korpe za vrata, platnene ili druge police.
    Mnogo detalja utiče na izgled, a samim tim i na cenu izrade kuhinja po meri, ali pažljivo planiranje može da na vreme odredi okvirni obim trškova i smanji mogućnost neprijatnih iznenađenja. Izbor provernih firmi koje imaju višegodišnje iskustvo u opremanju enterijera, omogućava pravi odnos cene i kvaliteta koji možete da očekujete. Kvalitet materijala određuje dugotrajnost Vaše kuhinje. Sa novcem kojim raspolažete trudite se da izvučete maksimalan kvalitet kako bi Vam kuhinja što duže trajala. Autor : Idealni Dom